Inleiding:
Je kan je zo vergissen en even denken dat een muffin een brouwnie is, maar dat is natuurlijk niet zo. Zou het dan wel smaken, je hebt zoveel variatie. Geen red, blue, of blackberry maar een chocolade muffin.
Het basis recept is afkomstig uit het Internetkookboek
Ingrediënten:
• 300 gram zelfrijzend bakmeel
• 100 gram boter
• 100 cc melk
• 150 gr suiker
• 3 eieren
• 1 zakje vanillesuiker
• 1 theelepel bakpoeder
• 135 gr HEMA puur chocoladeletter
• paar eetlepels cacao
Materialen
Kom, muffinplaat voor 12 muffins, mixer
Bereiden
Laat de boter au bain marie smelten. Meng de boter met de suiker en de vanillesuiker.
Voeg de eieren een voor een toe en klop alles schuimig.
Voeg de melk, zout, bakpoeder en zelfrijzend bakmeel toe en mix dit tot alles goed gemengd is.
Chocolademuffins: 3 eetlepels cacaopoeder toevoegen.
Muffinfs met stukjes chocolade: voeg 50 gram gehakte pure chocolade toe.
Kestmuffins: voeg Franse vruchtjes, sucade en rozijnen toe.
Verdeel het beslag over de ingeboterde muffinplaat.
Verwarm de overn voor op 200 graden. Zet de muffinplaat op het rooster in het midden van de oven. Bak de muffins in 25 minuten gaar.
Rating
Geur:
Was goed, kon goed de chocolade proeven.
Smaak:
De smaak was goed, tenminste als je er een tijdje op zat te kauwen.
Mondgevoel:
Superdroog. Eigenlijk met een flinke klodder boter of slagroom eten.
Nasmaak:
Pijn in de kaken van het kauwen.
Uiterlijk:
Lichte kleur, doet niet vermoeden dat het een chocolade muffin is.
Rating:
6