Inleiding:
Vivianne was aan de beurt om eens wat te gaan bakken. Haar keuze was Berelekere Brownies uit het kookboek “lekker koken voor kids”
Ingrediënten:
• 175 gram pure chocolade, in stukjes (70% kook chocolade)
• 175 gram boter
• 250 gram gele basterdsuiker
• snufje zout
• 3 grote eieren
• 115 gram bloem
• 2 theelepels vanille-essence
• 100 gram chocolade chips
• paar eetlepels cacao
Materialen
Vierkant bakblik (20cm), bakpapier, schaar, hittebestendige kom, steelpan, polepel, schaaltje, vork, zeef, theelepel, fex spatel, mes
Bereiden
1. Vervarm de oven voor op 180C. Vet het cakeblik in en bekleed het met bakpapier.
2. Doe de chocolade en boter in de kom en zet deze op een pan met bijna kokend water. roer het mengsel glad, neem het van het vuur en laat het koelen.
3. Voeg suiker en zout toe aan de gesmolten chocolade. Klop in het schaaltje de eieren en roer ze geleidelijk door het chocolade mengsel.
4. Zeef de bloem boven het mengsel en klop het tot het beslag glad is. Roer de valille-essence en de chocolate chips erdoor.
5. Schep het beslag in het cakeblik. Zet dit 25 min in oven. Bovenkant lichtbruin en binnen nog zacht.
6. Laat de koek in het blik afkoelen en snij hem dan pas in vierkantjes.
Rating
Geur:
Chocoldae was niet goed te ruiken, maar verder wel een goede geur.
Smaak:
De 70% chcolade gaf een goede smaak. De chips gaven extra impulsen.
Mondgevoel:
Lekker zacht met af en toe een stukje pure chocolade. Goed te doen
Nasmaak:
Goed, smaak blijft aangenaam lang hangen.
Uiterlijk:
Donkere kleur
Rating:
7