Sinterklaas liet wat extra chocolade achter dit jaar. Kon per zak voor twee euro gehaald worden bij de HEMA. Dus Frederike kreeg voor het eerst haar voornaam in puur.
Bij het aanschouwen dacht ze waarschijnlijk, die moeten gauw weg. Dus het tweede weekend na Sinterklaas stond ze in de keuken en maakte twee bakplaten aan brownies. Een groot deel nam ze mee naar kantoor om uit te delen.
Boem weg was het!
Ze waren wel goed, zwaar ..
Chocolade-brownies
Bron: “Het nieuwe koken” van Donna Hay
Ingrediënten voor 12 brownies
125 g boter
125 g pure chocolade
2 eieren
1 kop basterdsuiker
1 kop bloem
2 el zelfrijzend bakmeel
¾ kop fijngehakte pecan- of macadamianoten
Bereidingswijze
• De de boter met de chocolade in een kleine pan en roer op laag vuur tot het mengsel net glad is.
• Doe de eieren met de suiker in een kom en klop tot het mengsel licht van kleur en dik is.
• Spatel het chocolademengsel, de gezeefde bloem, het gezeefde bakmeel en de noten door het eier-suikermengsel en giet dit in een ingevette vierkante cakevorm van 20 cm.
• Bak de brownies in ongeveer 30 minuten gaar in een op 180 graden voorverwarmde oven.
• Laat de cake afkoelen en snijd hem in vierkanten