Hoe tradities worden overgenomen
Bij de familie Charbey is het een traditie dat het kerstmaal wordt afgesloten met een Bûche. Niet zomaar een bûche, eentje van chocolade ofzo, maar een Bûche aux Marrons. Dat is een lekkere zware.
Bekijk hier de foto’s
Bij mijn intrede in de familie werdt deze bûche door mijn schoonmoeder gemaakt.
Bij het groter worden van de familie werdt het een steeds grotere uitdaging om de bûche voor elkaar te krijgen. Op een gegeven moment leek het niet meer de gaan, te veel koken en regelen in een korte te periode.
Gelukkig was er binnen de familie opvolging van de traditie gevonden. Julien, de jongste zoon, bleek in staat te zijn de bûche te produceren zonder kwaliteits verlies.
Met behulp van het recept wordt er nu al weer jaren een hele goede Bûche aux Marrons op tafel gezet.
Altijd weer een mooie afsluiting van het Kerstmaal.
De plakjes zijn altijd te dun, iedereen wil eigenlijk het begin, of het stuk met de knot en er is altijd een gevecht om de boterrestjes.
Bekijk hier de foto’s.