Moeder: “Wat wil je dit jaar voor verjaardagstaart?”, antwoordde Guillian: “Die lekkere chocoladetaart!”. Moeder haalde haar engelse recept uit haar mapje en begon te bakken.
Ingrediënten:
175 gr self raising flour
200 gr easter sugar, salt
25 gr cocoa
100 gr butter
2 eggs beaten with 15 ml evaporated milk
75 ml water
few drops of vanilla essence
Sieve flour, sugar, salt and cocoa, rub in butter, stir in eggs, essence and liquid, beat well. Grease 2 tins (round) divide the mixture between them. Bake in a moderate oven (180C) 30-35 min. When cold cover and sandwich with milk chocolate icing.
Milk Chocolate Icing:
60 gr butter
4 soeplepels of cocoa
200 gr icing sugar
45 ml hot milk
vanilla essence
Rating
Geur:
De geur is wat lauw, zou wat meer kunnen.
Smaak:
De smaak is goed. Is wel wat mondvocht nodig om de smaak goed door te laten dingen.
goede mix tussen de volle chocoladesmaak van de chocoladelaag en de iets minder zoete cakesmaak.
zit er koffie-extract in de chocoladelaag?
Mondgevoel:
Het cake gedeelte voelt wat droog in de mond. Aan de bovenkant en in het midden verdrijft de icing deze droogte. Grove structuur. Zou wel iets smeuïger kunnen.
chocoladelaag daarentegen lekker smeuïg
Nasmaak:
Door voor de laatste hap een stuk met icing te beweren ontstaat er een smaak in de mond die lang blijft hangen. Het doet het droge geheel verdwijnen. Valt midden zwaar op de maag. Een tweede stuk zou toch echt te veel zijn.
Rating:
Dit is de eerste cake, dus heeft hij de eerste rating. Kom maar op.
Uiterlijk:
Ziet er goed stevig uit. Mooie bruine kleur. Icing is stevig en korrelig van compositie.
ziet er schitterend uit, waarschijnlijk nog mooier als ie iets warm is